v35♥

Gravid 34 veckor (eller gravid i 35:e veckan om du föredrar att räkna så.) Babycenter.com
Nu väger bebisen minst 2,2 kg och är lång minst 45 cm. Den fortsätter att lägga på sig underhudsfett, som sedan kommer att hjälpa den bibehålla sin kroppstemperatur.
Om du inte redan pratar med bebisen är det bra att börja nu – nästa vecka är hörseln fullt utvecklad. Det gör inget om du pratar bebisspråk – en del forskning pekar mot att nyföda föredrar ljusare röster.
Om du varit rädd att bebisen ska födas för tidigt, kan det vara lugnande att veta att 99 % av bebisar som föds i vecka 35 klarar sig bra och att de flesta inte får några allvarligare problem. Bebisens centrala nervsystem håller fortfarande på att mogna, men lungorna är nästan helt utvecklade nu.
Många kvinnor upplever att det pirrar eller domnar i bäckenet eller höfterna, bland annat när de är ute och går. Detta kan orsakas av att bäckenets ligament luckras upp inför förlossningen.

Vecka 35
Kroppen:
Nu ökar du snabbare i vikt, upp till drygt ett halvt kilo varje vecka. Av det går cirka 300 gram till barnet. Om du ökar väldigt mycket i vikt kan det bero på att du samlar på dig vätska. Det är oftast normalt men kan även vara ett av flera tecken på en komplikation. Mot slutet av graviditeten går du på fler besök hos barnmorskan för att till exempel upptäcka om blodtrycket stiger. Många får halsbränna, magen känns ofta full och det är svårt att hitta sköna ställningar på natten. Du får räkna med att vakna några gånger per natt för att kissa och vända dig i sängen.
Vid den här tiden gör barnmorskan en sammanfattning om hur din graviditet har varit. Du kan skriva ett förlossningsbrev där du skriver lite om dig själv och dina förväntningar på förlossningen, samt vilken form av stöd som du tror att du och din partner kommer att behöva.
Barnet: Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar. Du känner nu varje dag hur barnet rör på sig och det är inte ovanligt att du lagt märke till att ditt barn har en speciell dygnsrytm, som ofta fortsätter efter att barnet är fött.


Helg ♥

Ja igår... hämtade lite paket på posten...
Bl.a en badbalja som jag hade beställt till bebben :D
& en amningsbh... & fy helvete va skön den va!!!! KOmmer aldrig ha
nåt annat i resten av mitt liv hahaha Fuck sexiga underkläder :D

Hämtade Johnnie från skolan... åkte direkt till kungälv, till Dennis.
Jimmy bytte lampor på raggarbilen.... jag titta på :P
hans kompis Jenny tycker att jag ska mé på sexparty idag... *hmm*

Hade det vart MINA polare hade jag inte bangat :P haha
Saknar dom!!!!
Ni får faktiskt ta å komma hit å hälsa på!!!!!!!!!!!
Påsklovet ska jag spendera i Karlsborg/Hjo trakten så då kan jag hälsa på er!
Men vill att ni kommer hit också... faktiskt :D *morr*

Idag? *hmm* ska åka till kungälv... Jimmy ska mecka... as always :P 
simma kanske? Fast jag é ju mer för å simma på vardagar... på förmiddagen...
när det é mindre folk.... ajja får se... får jag tillräkligt tråkigt så... annars så åker jag väl hem igen...
Det oooordnar sig :D

Underbart väder idag iaf... välkommen våren :D För varje isfläck som försvinner
kommer vi närmare bebisen känns det som *Ler* LÄNGTA LÄNGTA LÄNGTA!!!!!!!

v34

Nu väger bebisen ungefär 2 kg och är cirka 44 cm lång. Nu bör bebisen (åtminstone för dig som är förstföderska) göra sig redo inför födelsen genom att vända sig upp-och-ner, så att huvudet pekar nedåt i bäckenet.
Under de kommande veckorna håller din barnmorska ett öga på bebisens postition – vissa bebisar får för sig att de ska vända sig uppåt igen.
Din bebis kranium är fortfarande lite mjukt, eftersom benen inte riktigt sitter ihop ännu – delvis för att förlossningen ska bli lättare. Människor föder barn med ovanligt stort huvud i förhållande till mammans bäcken och detta möjliggörs av att huvudet kan tryckas ihop lite under förlossningen.
Övriga delar av bebisens skelett hårdnar däremot nu och huden håller på att bli mindre röd och skrynklig.
Om du är förstföderska, kanske bebisen vänder sig nedåt denna vecka och placerar huvudet mot livmoderhalsen. (Detta händer i ungefär hälften av alla förstagångsgraviditeter.)
Om du är omföderska, är det vanligt att detta inte sker förrän sista veckan innan bebisen föds – och i vissa fall inte förrän förlossningen börjar.
Vill du föda utan medicinsk smärtlindring? Här kan du läsa om icke-medicinska ("naturliga") metoder.
Får du svullna fötter och vrister mot dagens slut?
Vätskebindning i kroppen, s k ödem, är ofta värre senare på dagen eller om det är varmt.
Märkligt nog kan detta förvärras av vätskebrist.
Din kropp – i synnerhet dina njurar – och bebisen behöver mycket vatten.
Om dina händer eller ditt ansikte plötsligt sväller upp, är det viktigt att du kontaktar läkare – det kan vara ett tecken på havandeskapsförgiftning.


Vecka 34

Kroppen: Under slutet av graviditeten är det vanligt att värkarna ändrar sig en aning, ibland kan det kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Det kan vara svårt att skilja förvärkarna från riktiga värkar. De kan komma tätt och upplevas som intensiva, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter.
Många börjar fundera allt mer på förlossningen. Det är vanligt att man är orolig för att något ska hända. Du kan vara orolig för att du har mått ”för bra” och tänka att ”det får inte vara så här lätt”. Eller så tänker du motsatsen, ”allt har varit så jobbigt, det kanske inte är meningen att jag ska få vara glad”. Det är vanligt och helt normalt. Även som partner kan man ha många funderingar. Det är svårt att förbereda sig på att vara ett bra stöd när man inte vet vad som väntar. En del blivande pappor eller partners kan uppleva tanken på förlossningen som skrämmande.

Barnet: Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett, vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas/partners samt främmande personers röster.

Ditt barn
Testiklarna trillar ner.
Om det är en pojke håller barnets testiklar nu på att sjunka ner i pungen. Ibland händer det att en eller båda testiklarna inte hinner inta rätt läge innan födseln. I detta fall kommer barnets testiklar förmodligen att sjunka ner i pungen före ettårsdagen. Om barnets pung verkar onormalt stor direkt efter födseln är detta inget att vara orolig för. Svullnaden beror på extra vätska och kommer att försvinna efter cirka en vecka.

Ingen plats över. Barnet rör sig inte så mycket längre, främst på grund av det trånga utrymmet. Men det kanske inte känns som om det har lugnat ner sig, för nu när det är så stort (omkring 2,1 till 2,3 kg och 39 till 41 cm) kan du känna dess minsta rörelse. Eftersom barnet ligger precis vid livmoderväggen kan du nog till och med gissa vilken kroppsdel (fot? armbåge? arm?) som sticker ut.

Blåögd bebis. "Gissa vilken ögonfärg jag har nu?" Oavsett vilken ögonfärg ditt barn kommer att få är ögonen just nu blå. Pigmenteringsprocessen i barnets regnbågshinna avslutas inte förrän ögonen har exponerats för ljuset flera veckor efter födseln. Den slutgiltiga ögonfärgen kanske inte visar sig förrän om flera år.

Din graviditet
När är det dags?
Med bara några veckor kvar är det bra att känna till hur värkarna yttrar sig. Förlossningsvärkarna är olika från kvinna till kvinna. De vanligaste symtomen är dock regelbundna sammandragningar som kommer med allt kortare intervaller, värk i nedre delen av ryggen, magkramper som påminner om mensvärk samt att vattnet går (fostersäcken spricker) eller att det kommer ett blodfärgat slem från slidan, vilket betyder att livmoderhalsen har börjat utvidgas. Tänk på att dessa symtom inte nödvändigtvis behöver betyda att du har förlossningsvärkar. Man kan få dessa symtom flera dagar, eller till och med veckor, innan man verkligen ska föda. Låt barnmorskan avgöra. Om du har några av dessa symtom ska du ringa till förlossningsavdelningen för att få råd.

Gå igenom dina förlossningsplaner. Du har säkert funderat mycket över hur du vill att din förlossning ska vara – vilka familjemedlemmar du vill ha där, vilken typ av smärtlindring du vill ha och så vidare. Du har förmodligen också diskuterat dina önskemål med din barnmorska. På många håll i landet fyller du i ett papper med dina förlossningsplaner som du sedan tar med dig till förlossningen när det är dags

Så säger experterna. När dina bröst blir större kan det hända att den uttänjda huden kliar. "Det kan kännas skönt att smörja in brösten med en mild hudlotion, utan parfym som kan irritera huden", föreslår Elaine Zwelling"Krämer med E-vitamin, kakaosmör eller lanolinbalsam fungerar också bra".

Badflicka :D

That's me :)
Jäääääklar va skönt det va! Visst att flåset inte é som det ska... men ändå!!
Lyckades iaf simma över kilometern... Får se om jag lyckas ta mig dit imorgon mé kanske?!
Vore ruskigt skönt. Fram till 12:e april har jag ju tillåtelse att bada :P
Efter det får det bli promenader... måste ju ha bra kondition så man klarar förlossningen :O

Hämtade Johnnie i skolan förut också... Hade inte varit bästa dagen i skolan, men é ju inte så konstigt
när han inte har sovit på natten... Får hoppas att han sover desto bättre inatt!!!
När vi kom hem hade vi fått paket från goboken... lite nya böcker till bebben :)
Johnnie provläste dom så han kan läsa dom för bebisen när h*n kommer :D
Kommer nog att bli en jättebra storebror *ler*
Ska hämta han tidigare imorgon också, så ska vi till Willys & storhandla...
Bunkra upp i kyl, frys & förråd :)
Sen ska vi till Dennis, så ska Jimmy mecka bil... funderar på om jag ska dra o simma medans... :/

Sen va som händer i helgen har jag ingen aaaaning om =) Bilmeckande & städning kanske? haha
Nä nu måste jag slänga i mig nåt ätbart *plurr i magen*



Torsdag :)

En snabb uppdatering om det som hänt sen jag sist skrev... :D

*Fredags.... tacos & hemmamys
*Lördags.... meck mé capricen, jag & jenny åkte å shoppa en sväng...
                 på kvällen fick jag köra raggarbil hehe =) Körde dock bara inom kungälv...
                 Men det gick bra =) Sen fick Magnus ta över & då körde vi till göteborg en
                 sväng. Jimmy fick öla lite :P hehe eller ja fick & fick... jag har aldrig sagt att
                 han INTE får!!! :D Får tillägga att vi va barnlediga, Johnnie va hos sin farmor.
*Söndags....Sovmorgon, hämta Johnnie... ja så mycket mer hanns inte mé :)
*Måndags....Möblera om i köket, måla bebisrummet...
*Tisdags.... Första gången på föräldragruppen... & fy va stelt det va =) 4 par... första bebisen
                 för alla tjejer... & ja, det va väl trevligt =) Tog upp mycket om förlossningen. 
                 Bebisrummet blev praktiskt taget klart :D Jättenöjd!!!
*Igår......... Blåste orkan så Jimmy va tvungen å åka hem från jobbet för å kolla till carporten...
                 Den stod & gunga för att det blåste så kraftigt så han fick ta mé sig spännband
                 från jobbet för å spänna fast den. Sen kom pappa & lämna en byrå som vi ska ha i sovrummet.
                 Sen åkte vi å handla, hämta Johnnie & sen åkte vi hem å käka pannkakor =)
*Idag........ Nyss vaknat... hade tänkt att jag skulle åka å simma, men fick precis meddelande av Jimmy som 
                fråga om jag kunde hämta Johnnie tidigare från skolan... Vet inte hur det blir nu... får återkomma senare
                & berätta hur det blev :)

Nästan klart :D


Kom ut nu mitt lilla hjärta!


Mamma & Pappa väntar på dig!!! ♥♥♥

Kärlek ♥


Zäta ♥


Min underbara coola kille :D

Aktiva Jag :D

Hahaha ja för att vara jag har jag varit väldigt aktiv idag :)
Har varken haft ork, lust eller nåt annat på bra länge...
Men idag fick jag tydligen en extra dos av energi :)

Laddat & kört en diskmaskin... Laddat & kört 2 tvättmaskiner.
Hängt tvätt... tömt det blivande bebisrummet på ALLT!
Målat ett lager... Just nu vädrar jag både i barnens rum & i det
nymålade rummet...

Om dom bara ens vågar klaga på att det é kallt när dom kommer hem...
Då flyttar jag! Nä men usch... Men nästan iaf! Trött på sura miner & klagomål!
Jag klarar det inte! Tycker inte att jag förtjänar det heller.

Blev tillfrågad igår att va hemma mé Johnnie på påsklovet... v16...
Då é jag i v37 :/ Alltså missförstå mig rätt, han é jättegullig...
Men jag klarar inte av när han inte lyssnar & säger elaka kommentarer just nu...
(vilket han gör ibland, långt ifrån jämt!!! Trotsåldern?! :))
& jag tror ju absolut inte att jag klarar det då... & jag kommer ju inte direkt orka göra nåt med han...
Tror ju knappast att jag kommer få mindre ont ju närmre förlossningen jag kommer...
Pratade mé Mamma... & hon tyckte att jag kunde säga nej med gott samvete,
måste bara kunna mé att säga det till Jimmy & Johnnie.
Om inte Jimmy redan läst bloggen då :P

Nä jag é helt trött, slut & utmattad... lite halvsur &... ja... *hmm*
Ska lägga mig å kika på film & tycka synd om mig själv en stund!

VÅR!!!!!

I tisdags va jag som sagt hos narkosläkarn... pratade om allt som kan gå fel vid förlossningen...
Om alla bedövningar man kan få, & så klämde hon på min rygg för att se om det
va lätt att ge en EDA... & det skulle nog inte vara några problem sa hon... Så det é ju bra?!
Det va ju bra mycket mer givande än det förra läkarbesöket... som kändes mer än onödigt! Den läkarn
sa inget mer än va barnmorskan redan hade sagt?! Men men...

Efteråt åkte jag till kungälv... åt lunch mé älsklingen på hans jobb.
Åkte hem en stund, sen till skolan för att hämta Johnnie. 
Gjorde en snabbstäd utanför dörren... har en grannhund som är å gräver i våra sopor *hmmm*
Medans jag gjorde det så lekte Johnnie... gjorde en lägereld,
åkte snowracer & cykla lite & när Jimmy kom hem sen så grilla vi korv =) Va helt underbart väder =)
Vårkänslorna verkligen rusa i kroppen!!!!!! :D

Igår så va jag hos barnmorskan. Inget förändrat, alla prover va bra.
Kolla hjärtljuden.... 142 slag/minut. ♥♥♥
Hon sa att bebben växte fint där inne & magen följer kurvan precis som den ska :D

Sen åkte jag till Jimmys jobb & hämta upp honom när han sluta... & så åkte vi & hämta
Johnnie... när vi kom hem så bar vi ner lite saker till förrådet... elda lite gammal skit...
& sen va det dags för kvällsmat... köttbullar & pulvermos :P

Efter maten va det läggdags för lillen... & vi kika på 2 avsnitt av "en bebis i minuten"
Åh herregud... det ska jag också gå igenom... paniken börjar komma... jag vill inte föda, kan jag
inte få bebisen ändå på nåt sätt :D Nä men seriöst så börjar jag bli bra rädd!!!

Jajja... det ordnar sig nog... måste bara ställa in mig på att det kommer gå hur bra som helst!!!!

Åh sova kan jag inte heller... :/ Drömde att jag blev utslängd från bion för att jag amma bebis...
& sen drömde jag att ett gäng terrorister skulle först tvinga oss att cykla i regnet
& sen slakta oss "in the name of Son of Sam"....
lyckades gömma Zäta i en klädhög så dom kom inte åt honom iaf!!!

*hmm* undrar vad det betyder?! haha

Vad göra idag då? Om ork finns ska jag försöka städa iordning lite... så vi kan måla de 2 sista väggarna
i bebisrummet... så vi kan möblera & göra det fint!!!! Vill att det ska bli klart nu!!!!
2 väggar é ju klara iaf *ler*

Och en fundering... när ska man börja packa BB-väskan? :P

Bilder :D










En dag hos Dennis (Svärfar) Zäta ser ju lite lagom road ut hahaha
(läppen har fastnat) :P

v33

Vecka 33

Kroppen: Trots att magen är stor är det bra att försöka hålla i gång musklerna så gott det går. Promenader, simning och yoga för gravida brukar kännas bra. Vissa kan inte vara aktiva på grund av olika besvär – för att inte gå upp för mycket i vikt kan man kompensera bristen på motion med att inte äta mer än vanligt. Graviditeten gör att du behöver ungefär 300 kalorier extra per dag. Det motsvaras av ett mellanmål med till exempel en tallrik filmjölk med lite flingor, en smörgås och ett äpple. Ju tyngre du blir desto vanligare är det att fötter och ben svullnar. Ligg gärna med benen högt en stund och använd stödstrumpor hela dagen. Det är bra att sätta på stödstrumporna redan innan du kliver ur sängen. Ett bad kan hjälpa.

Barnet: Barnet ökar snabbt i vikt och väger drygt två kilo. Om det skulle födas nu behöver det lite andningshjälp, värme och hjälp med att få i sig mjölk under några veckors tid. Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. Tre-fyra procent förblir kvar i sätesställning.


Mattips!
Lika viktigt som annars är det att äta en varierad kost. På så sätt är det lättare att du får i dig det du behöver i form av protein, kolhydrater, fett, vitaminer och mineraler.

Ät gärna:
500 g frukt och grönt varje dag
Fisk 2–3 gånger i veckan. Fisk och skaldjur är rikt på vitamin D, jod och selen, som är viktiga nu när du är gravid. Fet fisk som lax och makrill innehåller också omega 3-fett.
Lättmjölk, naturell lättfil eller naturell lättyoghurt, cirka 5 dl per dag.
Kött, kyckling, ägg, bönor, linser eller ärtor varje dag.
Bröd och potatis, ris, pasta, bulgur eller liknande varje dag, helst fullkornsalternativ.
Drick gärna vatten till maten och när du är törstig.
Källa: Livsmedelsverket   

Nu väger bebisen ungefär 1,7 kg och är cirka 42 cm lång från topp till tå. Lungorna kommer inte att vara fullt utvecklade förrän närmare förlossningen, men bebisen tränar redan andning genom att "andas" fostervatten. Från vecka 32 har bebisar som föds för tidigt goda chanser att överleva och frodas. Bebisens hud blir slätare och mjukare med den ökade mängden underhudsfett.

En del bebisar har redan fullt av hår på huvudet, medan andra bara har små fjun. Att ha tjockt hår vid födseln garanterar inte att man kommer att ha tjockt hår senare i livet, men det har visat sig att barn som har tunt hår oftast har tunnare hår också som vuxna.

Om bebisen är en pojke, brukar testiklarna nu vandra ner i pungen från bukhålan. Det händer emellertid att den ena eller båda testiklarna ligger kvar tills efter födseln. Två tredjedelar av alla fall då testiklarna inte vandrat ner i pungen vid födseln har rättat till sig av sig själva vid ettårsdagen.

Du lägger förmodligen på dig ungefär 450 gram i veckan nu, framför allt därför att bebisen lägger på sig nästan halva sin födelsevikt under de sista sju veckorna av graviditeten. Försök äta bra också under den sista tiden.

Nu är magen ganska stor - du kan nog vänta dig ökad uppmärksamhet! 

Vecka 33

Barnet:

Ökar 250 gram i veckan

Under de kommande fyra veckorna kommer din bebis att växa något enormt.

Han eller hon sover mycket. Eftersom det är möjligt att se att barnet andas även när det sover, vet vi att andningscentrum i hjärnan har utvecklats.

Förmågan att reglera kroppstemperaturen blir allt bättre. Han eller hon kan svettas nu, något som för tidigt födda barn inte kan.

Musklerna har utvecklats, huden har slätats ut och lanugohåret börjar ramla av, även om kanske kan finnas lite kvar på ryggen eller axlarna på den nyfödda bebisen.

Runt den här tiden har vissa barn ställt sig på huvudet i bäckenöppningen, klara för födseln. Det kallas att bebisen är fixerad. Det är inte ovanligt att barn nummer två väntar med att fixera sig ända tills förlossningen startar.

Mamman:

Magen sjunker

Har du märkt av att magen har sjunkit? Det kanske är för tidigt, men då vet du åtminstone vad du har att se fram emot! Det är när barnets huvud tränger ner i livmoderhalsen allt flyttar sig nedåt, man talar om att magen sjunker. Vissa menar att det känns som ett mirakel. Det blir med ens lättare att andas igen! Andra hävdar bestämt att de har fått tillbaka sin midja...

Oroa dig inte om din mage inte verkar ha sjunkit. Detta inträffar inte vid varje graviditet. Det är också vanligt att bebisen sjunker precis innan värkarna börjar, eller under värkarbetet.

Det kan vara lite obekvämt när bebisens huvud når bäckenbottenmusklerna, det känns som det sticker, nästan som en liten elchock. Vila på sidan. Det hjälper till att minska trycket på leder, nerver, blodkärl och artärer i bäckenet.

Oroa dig inte om din mage inte verkar lägre. Detta inträffar inte vid varje graviditet. Det är också vanligt att barnet sjunker ned precis innan värkarna börjar, eller under värkarbetet.

Det kan vara lite obekvämt när barnets huvud når bäckenbottenmusklerna. Det är en stickande känsla. Ligg på sidan. Det hjälper till att minska trycket i bäckenet och på nerver, blodkärl och artärer i bäckenregionen.


Söndag :)

Hämtade bilen igår... Fick bogsera hem den då startmotorn inte funka... :)
Men det gick så bra så =)

Hemma hos Dennis va även Jenny & Magnus... När vi hämtat bilen & suttit ner en 
stund & snackat så åkte vi allihopa o käka på pizzerian.
Jättgott :) Dock orka jag inte särskilt mycket då en viss älskad bebis tar upp allt utrymme i magen
hehehe ♥

Men det va ju bara att fråga efter en kartong o ta mé resten hem?! ;) Kvällsmat :P
Sen åkte vi tillbaka till Dennis & satt där ett bra tag!
& sen till slut på kvällen runt 7 nångång så åkte vi hem. Jag & Jimmy titta på melodifestivalen
& Johnnie tittade på film :)
Tycker för övrigt INTE att rätt låt vann... Pojken va väl söt... men rösten... ahhh så nasal... Hej Nanny! :/
Men men... den kan ju ha en chans i Tyskland?! Alla kanske inte uppfattar hans jobbiga röst på samma sätt som mig...
eller ja, antagligen inte :)

Sen slängde vi på en film... & somna till slut... Myspys!
Idag... har vi vaknat... käkat frulle... Jimmy har åkt BOB hehe eller snowracer som det så coolt heter ;)
Ska strax åka till Dennis igen... Jimmy ska ta ner startmotorn i nya bilen för å se va för sort
han ska köpa... sen ska vi åka förbi Östra sjukhuset i Göteborg... Så jag vet vart det ligger när jag ska dit
på tisdag för att träffa narkosläkaren... *gah* mamma ska kanske följa mé ;)

Jajja kanske borde göra mig iordning så jag inte ser ut som ett lik :P


Lördag :)

Yepp & jag vaknade av en gnällande hund som ville ut samtidigt som han ville gosa...
Nu har han vart ute så nu ligger han i sängen mé oss & é kelsjuk så in i bänken ;)

Älsklingen é nyrakad & fin ... Gillar mina pojkar :D

Idag ska vi hämta nya raggarbilen... Sen ska han skruva lite... *hmm*
Ja, & jag ska väl antingen titta på eller sitta inne hos hans pappa & glo :P
Igår påbörjade Jimmy målningen av bebisrummet :D
Kommer nog bli jättebra när vi fått iordning & fått upp väggdekoren som vi köpt :)

Ja... så mycket mer finns inte på schemat just nu?!
HUNGRIG!!!!

YES!!!

Jag har äntligen fått beviljat graviditetspeng!!!
Så nu kan jag pusta ut & bara försöka njuta av resterande tid
av graviditeten!!! SÅ skönt :D

Idag har gubben min köpt en ny raggarbil ;)
Insåg nu att vi tillsammans har SEX bilar hahaha alltså... 4 av dom é ju hans...
& min ena funkar inte :) & den andra fick jag av han i julklapp.... men ändå! ;)
Han fick ju en dator av mig så :P

Nyss käkat köttbullar & pulvermos... *smaskens* ;)
Nu blire filmtajm... jag kommer antagligen somna... é HELT slut!!!!!

v32

Bebisen väger ungefär 1,5 kg nu, ser mer och mer ut som en nyfödd bebis och är ungefär 41 cm lång. Bebisens kropp, armar och ben fortsätter att rundas av i takt med att underhudsfett tillkommer – och de ser äntligen ut att vara i proportion till huvudets storlek.

På grund av trängseln därinne, har du kanske märkt att bebisen inte längre rör sig lika livligt. Men så länge den fortsätter vrida på sig lite, så vet du att allt står väl till. Det kan vara svårt att tro, men bebisen har fortfarande en hel del växande kvar innan den föds – ungefär 900 gram.

Bebisens inre organ fortsätter att utvecklas och mogna och nu kissar den, vilket är bra träning inför livet utanför. Benmärgen har tagit över produktionen av röda blodkroppar från levern.

Du har förmodligen gått upp 1,3-1,8 kg denna månad. Det är helt normalt att gå upp kring 450 g per vecka under sista trimestern, eftersom bebisen går igenom en sista växtspurt inför födseln.
Vecka 32

Kroppen: Man kan lätt bli andfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir andfådd är helt normalt, barnet får lika mycket syre oavsett hur flåsig man känner sig. I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa. Barnmorskan brukar därför rekommendera att man ligger på sidan när man ska sova. Det brukar även vara den ställning som känns bäst, det kan vara skönt att ha en kudde som stöder upp den tunga magen lite.
I vissa landsting görs ett extra ultraljud i vecka 32 för att kontrollera att barnet växer som det ska.

Barnet: Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 centimeter långt. Nu har barnet något bättre kontroll över sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.


Vecka 32

Barnet:
Underhudsfettet fortsätter utvecklas
Bebisen övar på att andas, och bröstet rör sig ut och in. Han eller hon kissar och dricker runt en liter fostervatten varje dygn.
Underhudsfettet fortsätter utvecklas, så samtidigt blir ansikte och kinder allt rundare. Bebisen kommer att öka med så mycket som två kilo under de närmaste åtta veckorna.
Fötterna är nästan sex centimeter långa.
Om du väntar en pojke är testiklarna på väg vandra ned i ljumskarna.

Mamma:
Foglossning
Välkommen till den stora magens tid! Du behöver vila, nyttig mat och massor av vätska för att må bra och orka.
Lider du av smärtor i rygg, höfter och ljumskar? Ligament och muskler blir slappare så att livmoderhalsen och bäckenet ska kunna utvidga sig lättare under förlossningen. Det här kallas bäckenuppluckring, eller foglossning, och skiljer sig mycket från en kvinna till en annan. Vissa kvinnor får ont tidigt och kan ha problem genom hela graviditeten, medan andra bara känner sig bara lite stela, kanske att det ”drar” lite i ljumskarna.

SNÖSTORM?!

Igår när jag vakna upp blev jag helt lyrisk... solen sken, fåglarna kvittrade
& en klarblå himmel kunde jag skåda så långt ögat kan nå :D
VÅR!!!!!!

Idag... va fan hände? Tittar ut & det é fan snöstorm ute :(
Inte ens Zäta ville va ute en längre stund :/

ÅÅÅÅHHHHH vill ju ha vår!!! Att det é vinter betyder bara att det é jättelångt
kvar tills bebben kommer... Vill ha vår, att tiden ska gå fortare fram tills
dess, sen kan den få sakta ner igen :D
Orkar inte vänta mer!!!!!!!!

Jimmy é hemma från jobbet idag mé! Han ligger här brevid mig o sover ♥
Inte bestämt mig om jag ska klä på mig å äta frulle eller om
jag ska ligga kvar å kika på film? ;)


:P

Jag åkte hem sen i söndags, blev aldrig några kort... men men :P
Åkte först till Karlsborg.. . Mamma hade gjort mat... maten gick inte ner men salladen va god :P
Sen tog jag mé mig Zäta & åkte hem.

När jag kom hem låg både Jimmy & Johnnie & sov... så jag satte mig i vardagsrummet & kika
igenom de Big Brother avsnitten som jag hade missat ;)
Sen va det natti natti för mig mé ;)

Igår... Jimmy va hemma från jobbet, hade lite feber... så det blev mys hela dagen ;)
Sen åkte vi å hämta Johnnie... & åkte å handla, sen blev det hamburgare till kvällsmat *smaskens*

Idag... va Jimmy hemma mé =)
Vi har vart hos läkarn... helt onödigt besök... men men =)
Sen åkte vi till sjukgymnasten & prova ut ett foglossningsbälte.
Samt skrev upp mig på mammagympa... varje tisdag f.o.m nästa vecka ;)
Blir nog bra :)

Nu sitter vi hos Jimmys pappa.... ska strax åka å hämta Johnnie & sen blir det hem & käka :)
Zäta ligger här brevid å pratar... mysgubben :) hihi

Kalas

Ja jisses... gästerna kom runt 3 tiden i fredags... Emmas släkt.
Fikade & pratade... sen när dom hade åkte kom Filip & Natha...
Dom åkte väl hem vid 10 på kvällen eller nåt, & trots att jag typ inte gjort ett
skit på hela fredagen va jag helt slut =) & ONT hade jag! Blä :(

Igår... gick upp, käka frulle, gick till affärn & köpte mjölk...
Shit, att gå den korta biten gjorde svinont... nä måste ha det där bältet i veckan.
Står inte ut :(
Iaf... gick hem, åt lunch & sen kom nästa gäng mé gäster... Robins släkt =)
Kl halv 3 ungefär kunde jag knappt hålla ögonen öppna, så jag va så otrevlig så
jag gick å la mig. Sov till kl 4 ;)

Då va det matlagning på gång... Fläskfilé & potatis *mmm* Dom sista gästerna åkte väl hem vid...
7-halv 8 kanske. Samma sak då, va helt slut, titta på tv en stund... & så va det läggdags vid elva ungefär.

Ska stra ta å hoppa in i duschen å försöka göra mig lite vacker :P
Så ska vi la käka frulle, & umgås lite, Emma skulle ta lite kort på mig hehe
Sen blir det hemgång idag, får bara se om jag kan ta mig
hela vägen hem eller om jag bara lyckas ta mig till karlsborg...
Gör ju så ont att köra bil :( Jisses sicket tjöt om smärtan då, men JA det gör svinont!!! :(

Jajja här kommer lite pics =)



v31♥

Vecka 31

Kroppen: Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. För att undvika att få trötthetsvärk i ländryggen är det bra att ha en bra hållning och motverka svank. Personer som tidigare haft problem med ryggen löper större risk att drabbas av besvär.
Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen. Vissa känner stora besvär av foglossning och kan då behöva hjälpmedel i form av till exempel stödbälte. Undvik asymmetriska rörelser som exempelvis att gå i trappor och bära tunga saker.
Om du har extra tungt arbete kan du ansöka om havandeskapspenning nu. Det gör du hos försäkringskassan.

Barnet: Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan åtta centimeter i diameter och fötterna knappt sex centimeter. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.




Nu är bebisen drygt 39 cm lång. Ökningen i längd saktar snart av, men bebisen kommer att fortsätta lägga på sig vikt ända fram till födseln. Förmodligen väger den ungefär 1,3 kg nu.

Lungor och matsmältningssystem är nu nästan färdigutvecklade och bebisen fortsätter att blinka. Den kan förmodligen se vad som händer inne i livmodern, till exempel skiftande ljusnivåer och rörliga ljuskällor. Om du håller en ficklampa mot magen, kanske bebisen inte bara vänder sig mot den, utan sträcker sig eventuellt mot ljuset.

En del forskare tror att det stimulerar bebisens synutveckling om du har magen ”ute” i ljuset. Förvänta dig inte att bebisen ska ha perfekt syn när den föds, däremot – nyfödda ser bara någorlunda bra på 20-30 centimeters avstånd. Normalseende barn når inte vad vi menar med perfekt syn förrän kring åttaårsåldern. Bebisen har nu ögonbryn och ögonfransar.

Nu omges bebisen av ungefär en liter fostervatten, men det blir mindre när den blir större och det blir trångt. Din expanderande livmoder trycker på diafragman, vilket kan göra att du känner dig andfådd och har svårt att andas ordentligt, men det är en naturlig följd att att det är trångt där inne.


Framme :D

Igår kom jag äntligen hit, till Gävle, efter många om & men :)
Smärta att sitta i bilen så länge, var tionde minut fick jag luta mig framåt...
stanna en hel del ggr... svära, skrika & klaga... Men sen till slut kom jag fram =)

Efter att jag åkt hem på måndag ska jag INTE köra så långt igen!!!
Blir tåg eller nåt isf! Eller så får Jimmy köra =)

Iaf, när jag kom hit igår så stod maten på bordet :D Spagethi & köttfärssås hehehe
4:e dagen i rad jag åt det, men gott va det *s*
Sen satt vi la typ & prata & slappa fram till läggdags :)

Idag, Julia har öppnat sina paket... Om en stund ska vi käka lunch, sen kommer gästerna inrullande :)
Skriver antagligen lite senare, mé lite kort & så :)

Men så kul att träffa både Emma & Julia igen :) Ja, & Robin också då hehe


Liten blir större... fort :D


Julia nyfödd :)

Julia 1 år :)

Julia 2 år :)

GRATTIS JULLAN ♥

;)

Uppe mé tuppen, ska packa iordning mig, sen ska jag sticka till
farbror doktorn & diskutera så roliga saker som foglossning & ryggont.
Sedan far jag mot Karlsborg till en löpande Dixie för att lämna Zäta,
& sedan vidare mot Gävle :D
Ska bli så kul å träffa EMMA igen!!!!!!

Gävle :)

Yes imorgon ska jag fara till Gävle & hälsa på Emma
& min guddotter Julia som fyller 2 år ♥

Nästintill ett år sen jag va där sist så det ska bli riktigt kul!
Eller ja, det hade nog blivit kul även om det va en vecka sen ;)
Men EXTRA kul nu *ler*

Fast måste åka förbi karlsborg & lämna Zäta för Dixie löper tydligen
så jag får inte mé mig honom *hmm* Men hämtar upp honom när jag åker hem 
på söndag. Har det inte hänt nåt då, så får Johan & Dixie komma hit, för
jag klarar inte av att va utan honom så länge!

Jimmy har sagt att han ska börja mé bebisrummet i hlegen 
när jag é borta, hoppas det :)
Vore ju grymt kul om det va klart när jag kom hem :D
Men men vi får väl se =)

Planer för dagen då?! Ska försöka åka & införskaffa mig en
vetekudde på apoteket!!! Det kanske hjälper?
Kan va skönt att ha i svanken när jag ska åka upp till Gävle också.
Får ju ont bara jag åker till affärn så det blir nog spännande å ta sig 
ända upp till gävle. Emma lär väl få hjälpa mig ut ur bilen :D

Dumma dumma foglossning, ska till läkarn imorgon, ska se om dom
kan låna ut nå foglossingsbälte eller nåt då!
& så ska jag fråga om en TENSapparat...!
 
Nä nu måste jag äta lite :)

RSS 2.0